MERCEDES F1: DANNER ZIET REDENEN WAAROM VERSTAPPEN NIET NAAR MERCEDES GAAT: "TOTO MIST NIKI LAUDA"

Max Verstappen wordt dit seizoen sinds het uitbreken van de Red Bull Racing-rel regelmatig gelinkt aan het team van Mercedes. Teambaas Toto Wolff heeft al meermaals openlijk geflit met de Nederlander, tevergeefs. Christian Danner ziet het echter niet gebeuren en legt uit waarom.

Het team van Mercedes moet na het 2024-seizoen natuurlijk op zoek naar een vervanger voor Lewis Hamilton, die besloten heeft om de deur in Brackley achter zich dicht te trekken voor zijn gedroomde avontuur bij het team van Ferrari. Verschillende namen passeren de revue, maar sinds het uitbreken van de interne Red Bull Racing-oorlog is ook ineens de naam van Verstappen een optie voor de Duitse renstal. De afgelopen weken hebben we teambaas Wolff dan ook veelvuldig horen flirten met de 26-jarige coureur. Voorlopig tevergeefs, want Verstappen heeft uitgesproken bij Red Bull te willen blijven.

Overstap lijkt uitgesloten

Desalniettemin zet de Mercedes-voorman nog altijd zijn charmeoffensief richting de drievoudig wereldkampioen door. Ook na afloop van de Grand Prix van Japan, die Verstappen op uiterst gecontroleerde en dominante wijze wist te winnen, hoorden we weer positieve woorden vanuit Wolff, die zei dat Verstappen zijn prestaties 'spectaculair' zijn en de Nederlander dit jaar niet meer ingehaald gaat worden. De woorden waren echter duidelijk gericht aan dovemansoren. Verstappen moest lachen om de uitspraken van Wolff en zie dat het hem wel opviel dat de Mercedes-voorman de laatste tijd wel heel erg aardig sprak over hem. Voorlopig lijken de Zilverpijlen dus hun focus op een andere coureur te moeten gooien.

Niki Lauda

Voormalig coureur Danner heeft het allemaal gezien en stipt aan wat het team van Mercedes mist om Verstappen binnen te halen: "Toto heeft duidelijk gezegd dat hij hem wil! Wat moet hij doen? Wat hij mist, is Niki Lauda. Hij zou hem in die auto hebben gekregen", zegt hij bij ServusTV, het kanaal dat in het bezit is van Red Bull. Ook heeft het team volgens de Duitser een gebrek aan een snelle wagen: "De coureur moet er in rijden. Christian Horner kan doen wat hij wil, de auto werkt. Dat is het probleem van Toto op dit moment. Zelfs zijn coureurs zeggen dat ze verloren hebben", besluit Danner.

Lees ook

2024-04-15T06:26:56Z dg43tfdfdgfd